Artiestenbemiddeling

Inclusief voorlopers organiseren we sinds 45 jaar onze jaarlijkse ‘GUO-concertserie Groeten Uit Oisterwijk’. Hierdoor hebben we een voor NL uniek netwerk met honderden internationale topartiesten uitgebouwd. En een expertise in concert- en festivalprogrammering. Op verzoek bemiddelen we met regelmaat tussen artiesten en (kleine tot grote) podia, clubs, theaters en festivals voor concerten in NL en soms daarbuiten. 

We brengen partijen tot elkaar en verzorgen contracten, riders en publiciteit. Desgewenst adviseren en bemiddelen we bij de programmering van complete concertseries en festivals. Elk concert- of adviesverzoek van elk podium en festival over elke artiest is welkom bij ons. Voor MOTYK (voorheen: Flairck) en Lakshmi boeken we zelfs exclusief alle concerten in NL.

Doe bij uw podium- of festivalprogrammering uw voordeel met ons unieke internationale netwerk en onze jarenlange expertise. Kies voor een podiumprogrammering waarmee u regionaal een betekenisvol verschil maakt en u zich bovenregionaal onderscheidt. Neem contact op met ‘GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk’. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

MOTYK

(België/Mexico/Kazachstan + wereldgasten)

In 2016 begon MOTYK als Flairck. Nog onder die legendarische naam nomineerde Flanders Folk Awards  de formatie in 2019 als Beste Live Band en bracht ze in 2020 feitelijk debuutalbum ‘BACK ALIVE!’ uit. De schijf ontving wereldwijd louter jubelrecensies, terwijl Amerikaans Indie Acoustic Project er het predikaat Beste Album van het jaar opplakte in categorie Multi-Genre Fusion. 

Niettemin schudde het gezelschap in 2022 de naam Flairck dapper van zich af om vastberaden als MOTYK haar eigen geschiedenis te gaan schrijven. Zij het qua muziek wel in eenzelfde Flairck-achtig idioom: een lastig te vangen akoestische mix vrije geluiden met vleugjes klassiek, folk, world, jazz. Daarmee toerde MOTYK inmiddels door België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Portugal, Mexico en verraste ze eind 2022 met enkele concerten in het Royal Opera House van Oman.

MOTYK is afgeleid van het Latijnse motus, ofwel ‘beweging’. Dit slaat zowel op het fysieke van de muziek als op de aanhoudende zoektocht naar spannende kruisbestuivingen met gewortelde artiesten wereldwijd. Zo treedt MOTYK in project ‘Crossroads’ in dialoog met Georgisch vrouwenkoor Sathanao, Global Music Ensemble, Troissoeur, solisten Nathan Daems, Simon Leleux, Osama Abdulrasol, Tsubasa Hori, …  

In de kern bestaat MOTYK uit contrabassist/componist Joris Vanvinckenroye (België), gitarist/componist Pablo Ortiz (Mexico) en violisten Zhazira Ukeyeva (Kazachstan) en Anouk Sanczuk (België). Voortspruitend uit de Flairck-traditie richt MOTYK zich op akoestisch-instrumentale muziek met open blik op genres, stijlen en etnische wortels. Een ervaren team klasbakken, meer dan ooit reizend in muziek zonder grenzen met afslagen en bestemmingen boordevol verrassing en verwondering.

LAKSHMI

(België)

Voor de kleinste podia is MOTYK een maatje te groot. Voor hen is Lakshmi een uitgelezen alternatief. Niet minder virtuoos, net zo gepassioneerd, maar als runner up-soliste wel milder geprijsd.

Met sprankelend harpspel brengt Lakshmi een gemengd classic/celtic programma. Haar celtic repertoire lardeert ze met betoverende vocalen,   hier een song in Gaelic, daar eigen werk, a sing-a-long vermomd in meeslepend arrangement, een uitstapje naar een Vlaamse traditional. Geregistreerd op twee CD’s.

Met haar switch tussen classic en celtic harp met vocals en dito repertoire biedt Lakshmi een gevarieerde optie aan elk luisterbereid publiek. Vooral knusse podia en kerkjes met zit-/luisterpubliek houden van Lakshmi. En die liefde is geheel wederzijds! 

(Check ook www.lakshmi.be)