Artiesten- bemiddeling

Artiestenbemiddeling

Sinds 43 à 44 jaar organiseren we onze eigen jaarlijkse ‘GUO-concertseries Groeten Uit Oisterwijk’. Hierdoor hebben we een voor NL uniek netwerk met honderden internationale topartiesten uitgebouwd. En een expertise in concert- en festivalprogrammering. Op veler verzoek bemiddelen we met regelmaat tussen artiesten en (kleine tot grote) podia, clubs, theaters en festivals voor concerten in NL en daarbuiten. 

 

We brengen partijen tot elkaar en verzorgen contracten, riders en publiciteit. Desgewenst adviseren en bemiddelen we bij de programmering van complete concertseries en festivals. Elk concert- of adviesverzoek van elk podium en festival over elke artiest is welkom bij ons. Voor Flairck en Lakshmi boeken we zelfs exclusief alle concerten in NL.

Doe bij uw podium- of festivalprogrammering uw voordeel met ons unieke internationale netwerk en onze jarenlange expertise. Kies voor een podiumprogrammering waarmee u regionaal een betekenisvol verschil maakt en u zich bovenregionaal onderscheidt. Neem contact op met ‘GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk’. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

FLAIRCK

(NL/België/Mexico/Kazachstan)

Snode plannen smeedde het 45 lentes jonge Flairck afgelopen jaar. Na haar sabbatical zou ze in oktober 2020 haar gloednieuwe (25ste!) CD lanceren: ‘Back Alive’. Zowaar een zilveren mijlpaal! Kort na de CD-release zou ze gedecideerd door het jubelende land toeren met een serie CD-presentatieconcerten. Totdat corona  sabotage pleegde.

Bye bye snode plannen, bye bye CD-presentatietoer.

Maar de CD-release kwam zoals gepland. En de recensies in de internationale vakpers waren onverdeeld lovend. Flairck was ‘Back Alive’. En hoe!

En wat die toer aangaat: uitstel blijkt allesbehalve afstel. Een CD-release zonder fysieke CD-presentaties voor live publiek voelt als zwemmen op het droge, livestreams als stelpende noodverbandjes tegen het ergste  bloeden. Dus werd er gepuzzeld op en gegoocheld met concertdata voor het jaar erna. Corona volente, insjallah covid. En dat jaar erna is nu. Dus is Flairck ontwaakt uit haar verlengde winterslaap.

Wat te verwachten van een CD-presentatieconcert door fris en fruitig Flairck anno 20-nu? Het legendarische gezelschap wisselt haar kersverse composities van ‘Back Alive’ af met meesterwerken die de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan: ‘De Stoomwals’, ‘Houten Bruiloft’, ‘Voorspel In Sofia’, ‘Aoïfe’ en, als uitsmijter, ultiem pièce de résistance ‘Variaties Op Een Dame‘.

Eens ontketende Flairck een muziekhype onder jong en oud. In NL trok ze als eerste ‘popgroep’ de gevestigde theaterwereld in. Dra overrompelde ze de rest van ons universum. Gevolg: platina platen, Edisons, Gouden Harpen en een fanschare die reikt tot in de Verre Oriënt en Latijns Amerika.

Buiten de lijntjes der geijkte paden brengt Flairck cross-overs op het magistrale snijvlak van modern klassiek, celtic folk, world, freestyle jazz. Unheimisch onbestendige kruisbestuivingen, met frivool fluitspel, violen of bassen die symbiotische duels uitvechten, verknoopt met gedurfde, theatrale vondsten.

Met hart, ziel, zaligheid gaat Flairck door merg, been, roeien en ruiten. Oudgedienden Jeroen Goossens (fluiten/NL) en Pablo Ortiz (composities, gitaar, bas/Mexico) en zij-instromers Joris Vanvinckenroye (composities, contrabas/België), Anouk Sanczuk (viool/België) en Zhazira Ukeyeva (viool/Kazachstan) leveren menig ‘Gevecht Met De Engel’. Melting pot Flairck is onbegrensder dan ooit. Aartsvaders Erik Visser en Peter Weekers, sterkhouders van het eerste uur, zien dat het goed is.

(Check ook www.flairck.com)

LAKSHMI

(België)

Voor de kleinste podia is Flairck een maatje te groot. Voor hen is Lakshmi een uitgelezen alternatief. Niet minder virtuoos, net zo gepassioneerd, maar als runner up-soliste wel milder geprijsd.

Met sprankelend harpspel brengt Lakshmi een classic, celtic of gemengd programma. Haar celtic repertoire lardeert ze met betoverende vocalen,  hier een song in Gaelic, daar eigen werk, a sing-a-long vermomd in meeslepend arrangement, een uitstapje naar een Vlaamse traditional. Geregistreerd op twee CD’s.

Met haar switch tussen classic en celtic harp met vocals en dito repertoire biedt Lakshmi een gevarieerde optie aan elk luisterbereid publiek. Vooral knusse podia en kerkjes met zit-/luisterpubliek houden van Lakshmi. En die liefde is geheel wederzijds! 

(Check ook www.lakshmi.be)