Maar liefst zestien miniconcertjes in vier Oisterwijkse huiskamers. Zo opent GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk op zondag 29 september haar concertserie 2019/2020. En met een ’tutti finale’ in haar concertlocatie Boschoord rondt GUO haar miniconcertjesdag af. Alle huiskamersolisten en -duo’s voegen zich daar samen tot Liqa. Dit Belgisch/Syrische wereldmuziekorkest staat onder directie van Wouter Vandenabeele. Deze Gentse duizendpoot is bij GUO zowat kind aan huis.    

Deelnemers verzamelen zich met hun gereserveerde tickets om 10.00u op de eerste parkeerplaats in De Spoorlaan (vanuit Joannes Lenartzstraat). GUO-vrijwilligers splitsen ze in vier groepjes en gidsen elk groepje in vier wandelingen van hooguit een kwartier naar vier woningen in Stationsstraat, Kerkstraat, Tilburgseweg en Lange Kant.

Daar toveren bewoners hun huiskamer om tot huislijk concertzaaltje. Solisten en duo’s geven er op elk heel uur een miniconcertje totdat alle deelnemers er vier bezochten. Elke huiskamer ademt een eigen genre: klassiek, eigentijdse improvisatie, world en folk/kleinkunst. Het instrumentarium beslaat violen, ud (Arabische luit), gitaar, cello en vocalen.

Tijdens de wandelingen gebruiken de deelnemers hun zelf meegebrachte lunch met drankje. Of ze picknicken na het laatste miniconcertje in park of bos, lunchen thuis, in een horecazaak of (na reservering) in Boschoord. Desgewenst geven GUO-vrijwilligers en deelnemers met auto een lift tussen Oisterwijk Centrum en Boschoord aan deelnemers  te voet of met openbaar vervoer.

In Boschoord vormen alle huiskamersolisten en -duo’s Belgisch-Syrisch wereldmuziekorkest Liqa dat vanaf 15.30u een slotconcert geeft. Liqa staat onder directie van Wouter Vandenabeele, de Vlaamse duizendpoot die GUO-bezoekers al zo vaak trakteerde op de meest wonderlijke concerten.

GUO-miniconcertjesdag

Uitgebreide info?

GUO-miniconcertjesdag

Online tickets bestellen?