GUO-CONCERT

16 huiskamerconcerten & slotconcert Liqa

16 huiskamerconcerten solisten & duo’s + slotconcert Liqa (België/Syrië).

DATUM

Zondag
29 september 2019

Locatie

GUO-concerten in diverse huiskamers Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord

}

Tijdstip

Verzamelen op parkeerplaats Spoorlaan, Oisterwijk: 10.00u.

Huiskamerconcerten
11.00u, 12.00u, 13.00u en 14.00u.

Slotconcert Boschoord
16.00u.

Prijzen

€ 20 ,-

29 september 2019

Het programma

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk opent serie 2019/2020 op zondag 29 september met een wel heel bijzonder project. Om 10.00u ’s ochtends verwelkomt GUO alle deelnemers die een ticket reserveerden op de parkeerplaats aan het einde van de Spoorlaan in Oisterwijk. Ter plekke deelt GUO de deelnemers in vier groepen in. Elke groep wandelt met een GUO-begeleider een korte route door Oisterwijks centrum. Daar hebben bewoners op vier adressen hun huiskamer ingericht als concertruimte. In elke huiskamer geeft een solist of duo voor elke deelnemersgroep een akoestisch miniconcert. Zowel genres als instrumenten variëren.

Dit betekent: 4x4=16 miniconcertjes in Oisterwijkse huiskamers! Aan het einde van de wandelroute hebben alle deelnemers vier miniconcertjes bezocht. Daarna kan iedereen lunchen en zich van parkeerplaats Spoorlaan richting Boschoord begeven. Daar vormen alle solisten en duo’s samen wereldmuziekorkest Liqa. Dat verzorgt voor alle deelnemers een memorabel slotconcert. In totaal beslaat dit GUO-project dus 16+1=17 concerten op één dag in wel heel bijzondere, overwegend huislijke locaties!

16 HUISKAMERCONCERTEN & LIQA

Genre

De genres tijdens de huiskamerconcertjes wisselen van folk, Arabische (Syrische) world, klassiek, kleinkunst, jazz, improvisatie en allerlei verbindende cross-overs. Tijdens het slotconcert laat Liqa al deze genres samenvloeien tot een tutti finale met onbegrensde, elk denkbaar hokje ontstijgende mix aan orkestrale wereldmuziek. De instrumentatie beslaat violen, cello, gitaar en ud (Arabische luit). Mogelijk sluit ook nog een vocaliste mee aan.  

Praktische informatie

Vanaf 11.00u vinden op elk heel uur vier huiskamerconcertjes gelijktijdig plaats in vier verschillende huiskamers. De laatste serie van vier huiskamerconcertjes duurt tot tegen 14.30u. Het slotconcert in Boschoord begint om 16.00u en duurt (inclusief korte pauze) tot even na 18.00u. 

De wandelingen tussen de miniconcertjes duren gemiddeld vijftien minuten. Wie moeilijk ter been is, mag zich uiteraard ook op andere wijze verplaatsen. Eén adres betreft een bovenwoning die uitsluitend via de trap bereikbaar is.

Wie met openbaar vervoer naar Oisterwijk reist, kan ter plekke met deelnemers met auto een lift van parkeerplaats Spoorlaan naar Boschoord en terug regelen.

 

Deelnemers brengen naar keuze eigen lunch en drankje mee, lunchen onderweg tussen twee huiskamerconcertjes of anders na het laatste huiskamerconcertje in een horecazaak, op een picknickplek in Oisterwijk, of bij Boschoord. Daar kan na het slotconcert tevens een warme maaltijd en een overnachting met ontbijt worden genoten. Met een mailtje naar administratie@hotelboschoord.nl biedt Boschoord gereduceerde tarieven aan GUO-bezoekers. Maaltijden en overnachtingen in Boschoord uitsluitend na reserveringen.   

Wouter Vandenabeele

De paden van Wouter Vandenabeele en GUO kruisten elkaar meer dan eens. Gun hem een podium en hij omringt zich met het crème de la crème uit de jazz-, wereld-, chanson- en klassieke muziek. Na enkele GUO-concerten in folkband Ambrozijn, bracht hij eind 2012 op GUO’s thema-avond ‘Vlaanderen Boven’ met een select elftal een frivole folkcocktail op smaak: solistische improvisaties, ontaardend in een tutti finale. Eind 2014 presenteerde hij bij GUO de zevende cd van zijn wereldbigband Olla Vogala. In 2015/2016 begeleidde hij met muziekvrienden GUO-balfolkavonden. In 2016 opende hij met zijn Gentse Folk Violin Project GFVP+ de slotdag van GUO-festival Paasfolk. En 2018 sloot hij bij GUO af met Senegalees trio Tamala.

Wouter Vandenabeele drukte zijn stempel op tientallen cd’s en maakte bij -tig bezettingen en gelegenheden naam als violist, componist, arrangeur, artistiek leider, dirigent en docent.

Voor de Olympische Spelen in 2004 in Athene leidde hij het Hadzidakis-project met onder andere de zangers van Madredeus. In 2005 schreef hij muziek voor de nationale feestdag en verzorgde de muzikale opening van De Handelsbeurs in Gent. Hij speelde op Europese festivals waaronder Womex, in het National Theatre in Londen en met internationale coryfeeën uit de wereldmuziek.

Hij trok met lokale muzikanten onder wie griot/peulviolist Issa Sow door Afrika, was drijvende kracht achter Marokkaans-Vlaams project ‘Brared Ataï’ en het Zuid-Afrikaanse ‘Zuiderwind’, dompelde zich onder  in soloprojecten (‘Chansons sans Paroles’) om met Turkse duduk-speler Ertan Tekin op te duiken in oriëntaalse dwarsverbanden (‘Chansons pour la Fin d’un Jour’) en met Marc Hauman in een herdenkingsproject rond WOI.

Liqa

Met Liqa realiseert artistiek orkestleider Wouter Vandenabeele (viool) een logische voortzetting van project GFVP+. Het zijn vooral de Syriërs Elias Bachoura (ud) en Shalan Alhamwy (viool) die de toch al grensoverschrijdende, hokjesoverstijgende orkestsound een nog mondialere touch meegeven.

Naast eigen composities van Wouter en Elias brengt Liqa ook werk van Arabische componisten als Munir Bachir, Anouar Brahim en traditionals uit België en Griekenland. De orkestsound wordt vermengd met beklijvende taksims en inventieve improvisaties die recht doen aan de stijlen van elk individueel orkestlid afzonderlijk: de warme klanken van Jasmijn Lootens (cello), de swingfolk van Naomi Vercauteren (viool), het harmonische spel van Jeroen Knapen (gitaar), de Syrische touch van Elias Bachoura (ud) en Shalan Alhamwy (viool) en de onmetelijke, eindeloze veelzijdigheid van maestro Wouter Vandenabeele (viool).

RESERVEREN

Bestel uw tickets gemakkelijk online

Uw GUO-tickets bestelt u gemakkelijk online. Reserveer uw tickets tijdig. Daarmee verkleint u het risico dat uw gewenste GUO-concerten zijn uitverkocht.