Jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving op GUO-podium

 

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk nodigt jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving uit om podiumervaring op te doen. Dat kan door zich in een korte set vóór een hoofdact live aan haar GUO-concertbezoekers te presenteren.  De organisatie stelt geen strikte eisen aan leeftijd, woonplaats en muziekgenre, maar geeft voorkeur aan jonge muzikanten tot een jaar of twintig uit Oisterwijk en omgeving die haar zit-/luisterpubliek ongeveer twintig minuten kunnen boeien.

Inclusief enkele voorgangers staat GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk sinds 1978 bekend om haar jaarlijkse series internationale zit-/luisterconcerten voor een gemotiveerd, luisterbereid publiek. De laatste jaren zijn haar GUO-concerten thuis in Fletcher hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijk. Hier staan  jaarlijks op zondagmiddagen GUO-concerten gepland tussen september en mei  met een gemiddelde van ongeveer één concert per maand. Alle optredende beroepsmuzikanten uit binnen- en buitenland hebben een internationale reputatie. Hun repertoire omvat folk, world, americana, klassiek, singer-songwriter en allerlei cross-overs.

Niet alle GUO-concerten lenen zich voor een support act, maar waar mogelijk biedt GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk haar podium graag aan jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving.  Hun muziekgenres hoeven niet overeen te komen met die van de hoofdact. Juist andere genres kunnen een verfrissende uitwerking hebben. Insteek  is dat ze in een korte set een zit-/luisterpubliek kunnen boeien met welk repertoire dan ook.

De GUO-technici stellen zichzelf en hun licht- en geluidsets beschikbaar om de support act desgewenst uit te lichten en te versterken. In dat geval is er op zondagochtend een light-/soundcheck. Het jonge muziektalent speelt als support act een korte set van twintig minuten vóór de hoofdact. Deelnemers ontvangen geen gage, spelen voor de podiumervaring door zich live te presenteren en krijgen gratis toegang tot het concert van de hoofdact. GUO neemt ze mee in haar publiciteitsvoering.

Belangstellende muzikanten kunnen zich doorlopend aanmelden bij groetenuitoisterwijk@home.nl. Gelieve een up to date groepsbiog (inclusief leeftijden en woonplaatsen van muzikanten), een digitale persfoto (minimaal 1 MB), een technische rider met stage plan en (een link naar) een beeld-/geluidopname mee te sturen. In GUO-locatie Boschoord is geen piano of vleugel aanwezig. GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk behandelt elke aanmelding en bekijkt of ze deze als support act kan en wil plaatsen voor een hoofdact.