GUO-CONCERT

duo Bipolar Bows

(Frankrijk/ België)

DATUM

Zondagmiddag
16 maart 2025

Locatie

Lodewijkskerkje
Kerkstraat 64, Oisterwijk

}

Tijdstip

15.00u

Prijzen

€20,-
(inclusief €3,- ticketservice)

Duo Bipolar Bows

Klassiek en traditional, jazz, blues en funk, van Balkan tot Appalachia folk, doorspekt met improvisaties uit de diepste krochten van hun bezielende harten. Een creatieve muziekmozaïek, dat is wat Frans-Vlaams strijkersduo Bipolar Bows ons voorschotelt. Ontsproten uit een studieproject van de Franse cellist Toby Kuhn en de Vlaamse violiste Lotte Remmen ontgroeide het duo al snel de ontgroeningsfase.

Ze leerden elkaar kennen in Slovenië, toen Toby à l’improviste stante pede de bassiste verving van Lotte’s Americana-band Old Salt. Hun eerste ontmoeting ontaardde in eindeloos plezante jam- en oefensessies waarop de twee besloten een duo te vormen. Begin 2019 tilden ze hun repetities op tot podiumwerk. In live-concerten drijven ze elkaar tot het uiterste om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te exploreren en naar hun strijkershand te zetten. Wie het geluk mocht smaken het duo al eens mee te maken, beaamt: dit is te uniek en te waardevol om binnenskamers te houden.

Ondertussen debuteerde Bipolar Bows als festivalopener op Fiddlers on The Move (Gent, 2019). Daarna rolde het balletje tussen de covid-onderbrekingen door naar Belgische concertlocaties waaronder Merode Festival en verder weg naar Kavč Festival en Floating Castle Festival in Slovenië, een live-optreden op Radio Blagoevgrad in Bulgarije en Umefolk Festival in Zweden.

Eind 2020 verscheen Krunčhug’, debuutalbum in eigen beheer, uitgegeven op CD, vinyl en op streaming platforms. Opvolger Little Bundles Of Joy’ verscheen in 2023. Beide producties weerspiegelen de muzikale symbiose als gevolg van een bijzondere, artistieke ontmoeting, resulterend in een stevige, warmhartige omhelzing die je meeneemt van de Balkan via klassieke muziek met funky improvisaties naar dromerige composities en ondefinieerbare, pan-Europese folk. Dit alles met enkel Lotte’s viool, Toby’s cello en Lotte’s meanderende stem.

Een piepjonge Lotte Remmen trad al ‘ns eerder aan bij GUO, op haar toenmalige themafestival ‘Vlaanderen Boven’ (eind 2012). Hierin selecteerde meesterlijke fiddler Wouter Vandenabeele als GUO’s artist in residence een elftal  veelbelovende Vlaamse muziektalenten om ingedut Nederlands folkpubliek te doen wakkerschrikken met grensverleggend inventief buiten folk-lijntjes kleurend Vlaanderen Muziekland. Ondertussen rondde Lotte niet alleen haar conservatoriumstudie af, maar tevens een universitaire opleiding tot huisarts.

Bipolar Bows won in 2021 de Flanders Folk Awards als meest beloftevolle act.

Persquotes:
“U gelooft me of niet maar wat erg zelden gebeurt, gebeurde hier toch: minstens twintig keer heb ik deze plaat nu al gedraaid en hoe vaker ik ze hoor, hoe liever ze mij wordt.” (Rootstime)

“De werelden die ze openen en scheppen zijn ongemeen kleurrijk en boeiend.” (New Folk Sounds)

“Een stukje gretig luisterbare knapperige chocolade en bipolaire bogen die de vonken doen vliegen!” (Le Canard Folk) 

In beeld & geluid

Digitale ticketreservering:

Check GUO-ticketshop.

GUO-ticketprijzen zijn inclusief €3,- servicekosten per ticket.

Kassaverkoop:

Uitsluitend cash, op concertdag van 14:30 tot 15:00u – VOL=OP!

Openbaar vervoer of parkeren?

GUO-concertlocatie Het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat 64 bevindt zich op tien wandelminuten van NS-station Oisterwijk en op één tot twee wandelminuten van een beperkt aantal parkeervakken en kleine parkeerplaatsjes in de Kerkstraat en omliggende straten. Om de hoek van de Kerkstraat nabij het kerkje bevindt zich aan de Baerdijk op twee wandelminuten de ruime gratis parkeerplaats bij voormalig overdekt sportcomplex De Leije.