GUO-CONCERT

Helen Flaherty Band

(Schotland/NL/België)

DATUM

Zondagmiddag
19 december 2021

Locatie

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk (in Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord).

}

Tijdstip

Aanvang 15.00u
2×45 minuten met pauze
exclusief toegift
einde 17.15u

Prijzen

€ 20 ,-
inclusief ticketservicekosten & gratis parkeren

COVID-19

Bij coronarestricties past GUO haar programma aan. Bij noodzakelijke concertannulering brengt GUO haar tickethouders tijdig op de hoogte per e-mail. Hierin schotelt ze hen een keuzemenu voor. Restitutie (met inhouding van €2,50 servicekosten per ticket) is dan altijd één van de opties.

Helen Flaherty Band

Residerend in Antwerpen zingt de Schotse zangeres/bodhran-speelster Helen Flaherty in Celtic band Shantalla met overwegend Ierse muzikanten uit Brussel. Als gastvocaliste heeft ze een verleden bij de ‘Irish Unplugged Tour’ van de David Munnelly Band. En met muziekvrienden in allerlei combi’s straalt ze meermaals op ons GUO-podium. 

In welke setting dan ook: elk GUO-concert met Helen Flaherty ontaardt in een Celtic party. Dat komt doordat ze haar muzikale talenten verknoopt met haar spontane, aanstekelijke enthousiasme. Het podium is  haar natuurlijke habitat. Haar speelvreugde komt over en binnen bij concertbezoekers met wie ze een  warme alliantie aangaat. Haar eigen troeven zijn hier debet aan, maar zeker ook die van de muzikanten met wie ze zich omringt.

Met drie van hen (allen multi-instrumentalist) vormt ze het epicentrum van de Helen Flaherty Band. Daarin gedijt het snarenwerk van Philip Masure (o.a. gitaar) en Siard de Jong (o.a. fiddle), terwijl Ies Muller (o.a. houten traverso) de gaatjes fijntjes dichtfluit. Zingen doen ze alle vier, waarbij de frontvrouw de lead vocals soms overlaat aan haar gitarist. 

Het resultaat luistert naar ‘Gazing At The Moon’ (2018). De schijf vertoont gelijkenissen met toegankelijke solo-CD ‘Oft Times I’ve Been Cheery’ (2004). Ook de band-cd is een staalkaart van bekende tot minder bekende tracks met zowel traditionele Celtic folk in moderne jasjes als eigentijdse muziek met Celtic touch & twist. Het visitekaartje is aanleiding om een GUO-concert met Helen Flaherty als stralend middelpunt weer ‘ns te laten ontaarden in een Celtic party.    

In beeld & geluid

MAALTIJDEN & OVERNACHTINGEN IN

Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord

  • Lunch voorafgaand aan GUO-middagconcert?
  • Diner na GUO-middagconcert?
  • Overnachting met ontbijt?

Mail naar administratie@hotelboschoord.nl voor gereduceerde tarieven voor GUO-bezoekers.

 

Voorverkoop:
Check onze ticketshop.
GUO rekent 0 (= NUL!) euro toeslag bij ticketreservering!
Parkeren bij GUO-concertlocatie Boschoord is gratis!

Kassaverkoop:
Uitsluitend cash, op concertdag van 14.00 tot 15.00u.
VOL = OP!