GUO-CONCERT

David Munnelly & Shane McGowan

(Ierland)

DATUM

Zondagmiddag
23 januari 2022

Locatie

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk (in Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord).

}

Tijdstip

Aanvang 15.00u
2×45 minuten met pauze
exclusief toegift
einde 17.15u

Prijzen

€ 20 ,-
inclusief ticketservicekosten & gratis parkeren

COVID-19

Bij coronarestricties past GUO haar programma aan. Bij noodzakelijke concertannulering brengt GUO haar tickethouders tijdig op de hoogte per e-mail. Hierin schotelt ze hen een keuzemenu voor. Restitutie (met inhouding van €2,50 servicekosten per ticket) is dan altijd één van de opties.

David Munnelly &
Shane McGowan

De kwalificatie ‘Ierse muziek’ zou David Munnelly ernstig tekort doen. Jigs, reels, slow airs en laments uit zijn Ierse moederschoot blijven inspireren, maar vanuit die verankerde wortels waaiert hij uit om dicht bij zichzelf te komen. Zijn wonderlijke composities, experimentele modernismen en speeltechnische innovaties dwingen tot ademloos luisteren. Het vertrekpunt lijkt duidelijk, de reis ongewis, het einde open.

Hij schuurt aan tegen de dansmuziek uit de Roaring Twenties, de tango nuevo van Astor Piazzolla, de manouche-jazz van Django Reinhardt, Balkan-lick hier, klassiek deuntje daar, musettewalsje, Jiddische riedel, flard bluegrass, pittige scheut Quebequois Arcadian. Uit die chaos peurt hij fris en fruitige muziek die de grenzen van het Iers-Keltische idioom mijlenver overschrijdt. 

Waar David Munnelly één van de meest begenadigde trekzakspelers wereldwijd is, geldt voor Shane McGowan hetzelfde op de open getunede DADGAD-gitaar. De stergitarist houdt de trekzakwizard in cadans, vult aan en laat vocaal van zich horen. Alsof hij de verwarring oppookt, put hij uit het liedrepertoire van zijn illustere naamgenoot. Ook het schitterende nalatenschap van John Martyn schuwt hij niet. 

Om welbekende redenen mocht haar Lowlands tour 2021 niet zo zijn. Nu, een jaar en miljoenen vaccinaties later inmiddels, brengt haar Lowlands tour 2022 dit meesterlijke duo weer ‘ns naar GUO voor een sfeervol, intiem zit-/luisterconcert waarbij muzikanten en bezoekers op elkaars schoot kruipen. Van het concert des levens krijgt niemand een program. Maar het avontuurlijke jongensboek van David Munnelly & Shane McGowan lijkt verre van gesloten.

In beeld & geluid

MAALTIJDEN & OVERNACHTINGEN IN

Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord

  • Lunch voorafgaand aan GUO-middagconcert?
  • Diner na GUO-middagconcert?
  • Overnachting met ontbijt?

Mail naar administratie@hotelboschoord.nl voor gereduceerde tarieven voor GUO-bezoekers.

 

Voorverkoop:
Check onze ticketshop.
GUO rekent 0 (= NUL!) euro toeslag bij ticketreservering!
Parkeren bij GUO-concertlocatie Boschoord is gratis!

Kassaverkoop:
Uitsluitend cash, op concertdag van 14.00 tot 15.00u.
VOL = OP!