GUO-CONCERT

Andy Irvine

(Ierland)

DATUM

Zondagmiddag
07 november 2021

Locatie

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk (in Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord).

}

Tijdstip

Aanvang 15.00u
2×45 minuten met pauze
exclusief toegift
einde 17.15u

Prijzen

€ 20 ,-
inclusief ticketservicekosten & gratis parkeren

COVID-19

Bij coronarestricties past GUO haar programma aan. Bij noodzakelijke concertannulering brengt GUO haar tickethouders tijdig op de hoogte per e-mail. Hierin schotelt ze hen een keuzemenu voor. Restitutie (met inhouding van €2,50 servicekosten per ticket) is dan altijd één van de opties.

Andy Irvine

Mid sixties begonnen in Sweeney’s Men overvalt Andy Irvine het succes van supergroep Planxty in de seventies. Vanaf de eighties trekt hij door met pan-Europese cross-over in Mozaïk en met een verzameling Ierse coryfeeën in Patrick Street. Tussen de bedrijven door zwermt hij uit als vrijbuitend troubadour. Van de Britse eilanden naar Noord- en Zuid-Amerika, met doorsteek over het Europese continent naar Japan en via Oceanië weer terug langs af. En dat al zestig jaar.  

Zijn handelsmerken: prettig onvaste, emotioneel geladen vocalen en onnavolgbaar inventieve, delicate interpretaties op bouzouki, mandoline, mandola en mondharmonica. Een uitpuilende koffer met zich meezeulend van waaruit hij een onuitputtelijk traditioneel en eigentijds Iers repertoire opdiept. Soms stapt hij onvoorspelbaar uit, bijvoorbeeld naar een opgesnoven Balkan-dansdeun als sixties-stuip uit zijn rondzwervend muzikantenbestaan door Bulgarije en Roemenië. Of naar Woody Guthrie, aanstichter van de Amerikaanse sixtiesfolk.  

Met ‘friends through music’ vierde hij in 2012 zijn 70ste verjaardag met twee uitverkochte concerten in Vicar Street (Dublin), vereeuwigd op cd en dvd. Met acht uitverkochte concerten in eigen land vierde hij in 2017 de 40ste verjaardag van  zijn legendarische duo-album met Paul Brady. 

Geen artiest die vaker op het GUO-podium verscheen. Zonder te turven moet dit zowat de tiende keer  zijn, een jubileum op zich. Kort voor zijn vorige GUO-concert ontving hij in oktober 2018 een Lifetime Achievement Award, beklonken met liveconcert en uitgezonden door RTE. Hierin schitterde hij te midden van bevriende gastmuzikanten. 

De 79-jarige Andy Irvine boogt met zijn zestig muzikantentropenjaren op een resem aandelen in de opperste Ierse en pan-Europese dreamteams. Met ragfijne rode draad weeft hij vakkundig en toegewijd voort aan zijn Ierse storytelling songs. Nog altijd toert hij als solist of met muziekvrienden de wereld rond, zoals nu over het Europese continent. Zijn GUO-concert is zijn enige optreden in NL.

In beeld & geluid

MAALTIJDEN & OVERNACHTINGEN IN

Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord

  • Lunch voorafgaand aan GUO-middagconcert?
  • Diner na GUO-middagconcert?
  • Overnachting met ontbijt?

Mail naar administratie@hotelboschoord.nl voor gereduceerde tarieven voor GUO-bezoekers.

 

Voorverkoop:
Check onze ticketshop.
GUO rekent 0 (= NUL!) euro toeslag bij ticketreservering!
Parkeren bij GUO-concertlocatie Boschoord is gratis!

Kassaverkoop:
Uitsluitend cash, op concertdag van 14.00 tot 15.00u.
VOL = OP!